Published on 2 września, 2017 | by admin

Oświadczenie Wisłoki w sprawie derbów.

Oświadczenie Wisłoki w sprawie derbowego spotkania z Igloopolem.

W związku ze zbliżającym się meczem derbowym, który nasza drużyna ma rozegrać na stadionie Igloopolu musimy poruszyć parę spraw i oficjalnie odnieść się do zaistniałej sytuacji.

W momencie, gdy znany był termin meczu derbowego chcieliśmy od razu spotkać się z władzami Igloopolu w celu przedyskutowania wymagań i możliwości naszego wejścia na stadion. Niestety prezes Igloopolu od razu oznajmił nam, iż z kibicami się nie spotka – co nas bardzo dziwi, gdyż w przeszłości takiego problemu nie było. Spotkał się natomiast z władzami naszego klubu, którym przekazał warunki wejścia na obiekt. Wszystkie z postawionych warunków z naszej strony są nie do przyjęcia, głównie chodzi o ograniczenie liczbowe do ok. 200-300 osób. Oczywiście głównym powodem są koszty związane z zorganizowaniem imprezy masowej.

Zaproponowaliśmy z naszej strony, że jesteśmy w stanie zapłacić za bilet 25 zł od osoby – wtedy przy liczbie kibiców Wisłoki, Igloopol będzie miał środki żeby tę imprezę masową zorganizować, a nawet na niej zarobić Po tej propozycji widać było jakiś postęp i rozmowy między władzami klubu obijały się nawet o liczbę 600 – co ewentualnie bylibyśmy w stanie zaakceptować. W tym miejscu prezes Igloopolu również dodał, iż jest naciskany przez “swoich”, aby nam tyle biletów nie dawać. Jaki jest powód takiego zachowania “kibiców” Igloopolu każdy może sobie wywnioskować.

Próbowaliśmy drugi raz spotkać się z prezesem Igloopolu aby po raz kolejny podjąć rozmowy w na temat potencjalnej ilości biletów, jaką moglibyśmy otrzymać oraz warunków naszego wejścia na stadion, które zadowoliłyby obie strony. Niestety, również i tym razem prezes Igloopolu odpowiedział że nie chce się spotkać z kibicami, a jedynie z prezesem Wisłoki, przekazując również pogróżki ze strony policji, która mecz chce zrobić w środę o 13.00. My tymi groźbami nie mamy zamiaru się przejmować, jako że regulamin rozgrywek mówi jasno, iż mecz rozgrywany w “dzień roboczy” nie może zacząć się wcześniej niż o 15.00.

W związku z brakiem współpracy ze strony władz LKS Igloopol Dębica w kwestii przyznania nam zadowalającej puli biletów na mecz derbowy oświadczamy, że nie przyjmiemy innych warunków naszego wejścia, jak nieograniczona lub w znacznym stopniu zadowalająca nas liczba wejściówek na sektor gości. Zapewniamy również, że w ten dzień na pewno nie zostaniemy w domu, zbierzemy się na rynku i wspólnym pochodem udamy się w okolice stadionu Igloopolu, gdzie zza ogrodzenia będziemy dopingować nasz zespół. Mamy nadzieję, że wszyscy fani Wisłoki zrozumieją tę decyzję, gdyż jest ona najbardziej sprawiedliwa dla wszystkich naszych kibiców.

Fanom Igloopolu zaś prócz zwykłego PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW, pragniemy także przekazać, że w odróżnieniu od nich, już dziś zapewniamy, że na wiosnę zrobimy wszystko, żeby mogli przyjść w nieograniczonej liczbie.

źródło: facebook.com/wisloka1908

Tags: , ,